Etichete

, , , , , , ,

aşa cum v-am promis, iaca şi recenzia la concertul kumm, cu oarecare întârziere din (fireşte) motive tehnice. cum deja m-am jeluit suficient în postul anterior pe marginea acestui lucru, nu am să o iau de la capăt. decât dacă insistaţi, muahahahah.

aşadar, ca să începem aşa cum se cuvine (cu începutul, desigur)… concertul despre care va fi vorba în cele ce urmează a avut loc în seara de 30 octombrie (anul curent, desigur, desigur), la ora nouă seara. ceea ce înseamnă, fireşte, că s-a intrat de la nouă, nu că atunci a început concertul – doar nu era să înceapă aşa devreme, ar fi fost de-a dreptul scandalos. 🙂 eu şi amica a. (pe care, la propria-i cerere, o voi numi margo de acum înainte) ne-am prezentat la locul pierzaniei (a.k.a. silver church) pe la opt jum’ate. şi asta pentru că suntem crizate şi sosim mereu mai devreme decât ar trebui. ne-am achiziţionat şi albumul odată cu biletul (era concert de lansare, specific asta pentru cei dintre voi care poate că nu ştiau) şi pe urmă am pornit la vânătoare de trofee scrise (ceea ce, în limbajul meu special, înseamnă că ne-am dus să cerem autografe). am realizat însă repejor că parcă ar fi mai bine să lăsăm oamenii să se pregătească în linişte de concert. „lasă fată”, zic eu, „după aia”.

prin urmare, ne-am lipit de scenă, şi-am început să aşteptăm să înceapă nebunia, printre sfinţii zugrăviţi pe pereţii din silver church (oricine a fost acolo ştie ce vreau să zic prin asta). şi-am stat, şi-am trăncănit (eu trebuie să trăncăn înainte de orice concert, e [pato]logic), şi-am dansat (s-a pus albumul mgmt, drept pentru care danke, a fost o încălzire faină).

când au apărut kumm pe scenă, am început să urlu (dacă aveţi urechile gingaşe, e indicat să nu staţi lângă mine la concerte). de abia aşteptam să îi aud cântând, trecuse un secol de când îi auzisem ultima dată. desigur că ne-au avertizat încă de la început că vor cânta multe, multe piese noi (cum era şi firesc de altfel, vorbim de o lansare doar…)

şi a început.

ţineţi minte ce vă spuneam acu’ o lună despre iamx? despre muzica ce nu poate fi descrisă, ci doar simţită? ei bine, kumm se încadrează în aproximativ aceeaşi categorie, însă fără a fi extravaganţi, fără pene, fără glamour, fără măşti… doar şase oameni care fac ce ştiu şi care o fac al naibii de bine. atât de bine încât de multe ori, pe parcursul concertului, închideam ochii şi uitam unde mă aflam. ascultam pur şi simplu (la fel de pur şi la fel de simplu, ultimul cântec, „fishing in the swimming pool” m-a dat complet pe spate – ultimul cântec, excluzând bisurile).

demne de menţionat sunt domnişoarele care au fost invitate să urce pe scenă pentru a cânta cu trupa. mi-a plăcut alexandrina hristov, care a cântat pe „morsa”. mi-a plăcut foarte mult şi de rozie, care a venit pe scenă de mai multe ori, atât la „different parties”, cât şi la „pink balloon” şi „fishing in the swimming pool” (yay, girl power! apropo, rozie, i love your haircut). demn de menţionat e şi domnu’ adi despot, care m-a încântat pe mah favorite song, „curse”. genial „butterflies” – pe care l-a cântat tot publicul… ce să mai, a fost un concert grozav. cu o sonorizare foarte mişto, ţin să zic (la iamx au fost probleme din acest punct de vedere). vorba unei recenzii autohtone, a fost „un show produs parcă undeva în afara ţării”.

v-aş pune şi-un clip să vedeţi şi să auziţi, dar…

YouTube is down for maintenance and will be back shortly.

bestii, ce să îi faci.

eu şi margo ne-am zbuciumat suficient de tare în faţă ca să ne facem remarcate atât de cătălin, care ne-a strâns mâinile la final, cât şi de rozie, care ne-a zis că eram tare simpatice noi acolo în faţă. deh, devin copchil tembel la concerte. dar cui îi pasă? îmi place.

evident că am făcut ce ne propusesem înainte de concert şi am luat autografe de la toţi membrii formaţiei – mai puţin de la sorin (te prindem noi data viitoare, în lăptărie sau pe unde o să mai cântaţi!). acu’ mor să ascult albumul, dar evident că nu se poate, pentru că şi deoarece nu am comp. *cries*

ahaha, a înviat iutub-ul. „curse”, pentru că nu mă pot abţine…

…şi „pop song”.


-videoclipuri de romanitzza

enjoy your internet and music, bitches!

*credits to kumm for title… and for my musical orgasm*