Etichete

,

Am I supposed to still hear you? (Clay Beresford)

iată-ne aici, cu leilana, intrată din nou în rolul de critic de film pe care şi l-a însuşit cu atâta competenţă când a fost vorba despre tuailait. *aplauze* filmul despre care vreau să vă vorbesc este un film pe care l-am văzut luni seară, intitulat „awake”, care îi are în rolurile principale pe hayden christensen (da, da, ăla de l-a jucat pe anakin skywalker) şi pe jessica alba.

„awake” este povestea lui clayton beresford jr, un tânăr bogat ce necesită un transplant de inimă. el este logodit cu sam, asistenta mamei sale, lilith, fără ştirea acesteia din urmă – evident că atunci când ea află, apar tensiuni imense între mamă şi fiu, înteţite şi de faptul că clay dorea să fie operat de prietenul său jack, şi nu de cunoştinţa mamei sale, care era un chirurg prestigios. în cele din urmă, clay se căsătoreşte cu sam fără ştirea mamei sale, şi află că operaţia urma să i se facă a doua zi. însă lucrurile iau o întorsătură dramatică pe masa de operaţie, atunci când anestezia făcută lui clay eşuează, şi tânărul rămâne cu muşchii paralizaţi şi imposibil să se mişte, dar perfect conştient. şi datorită acestui lucru, îşi dă seama cu groază că soarta lui e să piară în timpul operaţiei…

cele mai interesante momente ale filmului, sunt, fără discuţie, momentele din timpul operaţiei, cu clay urlând neauzit după ajutor în timp ce este măcelărit. chiar dacă monologul său interior pare puţin neconvingător la un moment dat, felul dramatic în care se răstoarnă situaţia şi cinismul afişat de către cei din sala de operaţie te determină să empatizezi puternic cu personajul. sam îşi joacă până aproape de sfârşit rolul de soţie îndurerată şi îngrijorată, iar lilith ne demonstrează tuturor că mamele au întotdeauna dreptate şi că sunt gata mereu de sacrificiu.

filmul a fost mult mai mult decât mă aşteptam şi vi-l recomand călduros. chiar şi celor care nu sunt puternici în forţă (fanii star wars ştiu la ce mă refer).

*credits to wikipedia for picture*

Anunțuri