Etichete

, , , , ,

„mă, kumm aşa, încă nu te-ai săturat de kumm?” este întrebarea cât se poate de nimerită pe care mi-aţi putea-o adresa în acest moment, scumpilor. dar cum ştiţi deja ce v-aş răspunde, eu zic să sărim peste alte preliminarii şi să ne îndreptăm cu graţie către descrierea concertului de aseară, care a fost primul concert kumm în mojo (oigăn said that).

a few words about mojo: este un loc de-a dreptul mirobolant, cu un design mai mult decât superb – cu afişe cu placebo, manics, libertines und so on and so weiter, eu nu pot fi decât cât se poate de fericită, asta ca să nu mai punem la socoteală teh album sleeves de la intrare. aaaah! partea proastă e reprezentată de preţurile puţin cam piperate şi pline de ketchup cât se poate de iute: o apă mineplată costă 7 lei. yeah, ouch indeed. 🙂 dar cum eu oricum nu aveam de gând să fac cine ştie ce consumaţie (buget restrâns, deh), asta nu m-a deranjat chiar atât de tare.

ca de obicei, am apărut p-acolo singură cuc, şi destul de devreme (în jur de ora 21, cam aşa). din fericire, ora s-a scurs destul de agreabil, în discuţii semi-filosofico-muzicale cu paul. şi iată-mă iarăşi lipită de scenă (ca de obicei) şi trăgând cu coada ochiului către setlist (tot ca de obicei). mă interesasem din vreme dacă o să fie „curse”, şi mi s-a spus că da, „curse” indeed, aşa că nu am fost surprinsă de prezenţa acestei piese. cu adevărat surprinzătoare a fost însă apariţia pieselor „angels & clowns” şi „red coffee” în setlist. super-porno, se anunţa un concert de nopţi mari. plus că eram şi nerăbdătoare să îl văd la lucru pe noul basist kumm, alex (şi aici nu am fost deloc dezamăgită, tipul s-a descurcat cât se poate de bine).

începutul a fost plin de energie (cu piese precum „police”, „monkey in the stereo” şi „bad day” nici nu avea cum fi altfel. pe bune, de piatră să fii şi tot nu ai cum să nu dansezi, în special pe „monkey”), pe urmă s-au mai temperat, oigăn anunţând că urmează o piesă ceva mai veche, la care eu: „angels & clowns”, la care el „cei care stau în faţă şi văd setlistul nu se pun” 😆 piesa m-a făcut să-mi amintesc de zilele alea când de-abia mă apucasem să ascult kumm – „angels & clowns” fiind primul album downloadat în întregime de către je (apropo, cârcotaşilor, ştiu că se zice moi, dar îmi place mai mult să zic je). amu de-aici încolo nu prea ştiu ce să mai zic de ordine, pentru că deşi în setlist „curse” era anunţat după „venus in furs”, în realitate a fost mult mai devreme. parcă înainte de „mister superman”, şi după „sleepwalk” şi „pop song”, dar memoria mea de purice funcţionează al naibii de prost.

aşa după cum probabil ştiţi, dacă mă citiţi frecvent, „curse” este una dintre piesele mele preferate, aşa că probabil nu o să vă miraţi dacă vă spun că am dansat mai-mai să îmi tocesc tălpile de la ghete (nu că ar fi foarte greu să o fac). nu ştiu ce mecanisme interne declanşează acordurile alea în mine, dar pur şi simplu nu pot sta locului când o ascult. thumbs up şi pentru „mister superman” (despre asta nu vă mai zic nimic, că v-am tot zis, şi o să sfârşiţi prin a mă urî, dacă nu mă urâţi deja 😆 ).

apoi a urmat „red coffee”, aka momentul meu de înecare a corăbiilor. e dureros de superbă, poezie pură, genul de piesă pe care, ca să nu te scufunzi într-o melancolie fără de sfârşit, trebuie să o asculţi cu cineva alături de tine. au continuat în aproximativ acelaşi registru, cu „fashion”, care a reprezentat însă un moment de respiro pentru mine şi o ocazie de a-mi reveni cât de cât. momentul psihedelic cu venus cea în blănuri s-a scurs fără să mă aşez pe jos, deşi tare mi-aş fi dorit să o fac (şi dacă scena ar fi fost ceva mai joasă, fac pariu că aş fi făcut-o).

înainte de „beauty queen”, băieţii au anunţat că pe 1 martie duduile doritoare de mărţişoare se pot prezenta la cafe verona, pentru un concert kumm nu se poate mai unplugged. cine ghiceşte unde va fi leilana pe 1 martie are un biscuit. 😀 şi din „bang-bang we’re clapping hands again” am trecut iar la dans îndrăcit („1000 de chipuri”, ffs). încă două piese, punctul de vedere al păsării, respectiv ţara frumoasă din care vine liverpool (oigăn citire) şi gata. dar cum întotdeauna după gata vine bisul, presupun că nu o să vă mire că s-au întors pentru încă două piese, alte iubiri de-ale mele: „man in a can” varianta naţionalistă (citeşte „morsa”) şi piesa karaoke cu fluturi, cu aaaaaaaaaaaaaah-uri prelungite şi teribil de insistente din partea publicului.

şi cam atât, au ieşit şi nu s-au mai întors, iar finalul acesta relativ brusc şi lipsa lui rozie de pe scenă (mai ales în condiţiile în care în setlist apărea şi „pink balloon”) m-au lăsat cu o senzaţie de concert neterminat, de care nu am reuşit să scap nici măcar acum. ăsta a fost singurul punct întunecat într-o cântare altfel mirobolantă.

…………………………………………………..

police
monkey in your stereo
(bad day)
angels & clowns
sleepwalk
pop song
curse
mister superman
red coffee
fashion
venus in furs
beauty queen
1000 de chipuri
bird’s eye view
beautiful country
BIS
morsa
butterflies

LATER EDIT. aparent, nimeni nu a filmat nimic din acest concert. păcat.
IAR EDIT. din fericire, m-am înşelat. ia fluturii, neamule! 😀


clip de BLOMQVIS

*credits to kumm for title*