Etichete

, ,

azi mă stricam de râs împreună cu f. pe messenger în timp ce citeam asta, şi i-am zis că e păcat că nu există un asemenea set de reguli şi pentru concertele de alternative. la care f. mi-a spus, citez: „make them up and achieve instant international recognition”. l-am luat în serios, şi iată ce a ieşit ca urmare a brainstormingului nostru:

1. poţi purta tricoul cu emblema formaţiei favorite, dar nu e obligatoriu. la fel de bine poţi să te înţoleşti ca unul din membri (de preferinţă solistul), sau să te îmbraci cât mai ciudat cu putinţă, ca lumea să poată vedea cât de open minded eşti.

2. disimulează-ţi sexul cât mai bine posibil. te duci la un concert alternative pentru unitate, nu pentru sex-appeal (f. wrote this one)

3. nu uita să le tot repeţi celor din jur cât de minunată e formaţia pe care o ascultaţi, chiar dacă nimănui nu îi pasă. enumeră toate albumele, single-urile şi remixurile pe care le ştii. poţi să inventezi chiar unele noi.

4. declară cu un aer atotştiutor şi nemulţumit că parcă ultimul album al trupei nu e atât de grozav ca ăla de dinainte…

5. …sau din contră, spune că e cel mai grozav album pe care l-ai auzit vreodată.

6. declară-ţi dragostea nemărginită pentru unul din membri, chiar dacă e de acelaşi sex cu tine. repet, doar eşti open minded.

7. discută despre formaţii de care nu a auzit nici naiba, cu aerul că toată lumea ar trebui să ştie despre ele.

8. dacă formaţia care urmează să cânte tocmai a devenit mainstream, nu te duce sub nicio formă la concert. în loc de asta, întâlneşte-te cu ceilalţi după aia şi critică trupa, spunând că s-au vândut şi şi-au trădat cauza.

9. dacă formaţia tocmai a trecut printr-o schimbare de componenţă şi ţie îţi plăcea acel membru, profetizează că acesta este începutul sfârşitului pentru trupă. dacă tipul nu îţi plăcea, declara cu un aer entuziasmat că iată, parcă trupa deja sună mai bine fără el (desigur, şi înainte suna excelent, dar acum sună mai mult decât excelent).

10. dacă cei din grup încep să discute cu pasiune despre o formaţie de care tu nu ai auzit (deşi este imposibil aşa ceva), sau de care ai auzit prea puţin, aprobă-i în tot ce spun. susţine chiar că nu ai mai auzit niciodată aşa un timbru vocal ca al solistului (dar asigură-te întâi că e tip şi nu tipă, ca să nu se prindă lumea că minţi).

11. discută despre vieţile personale ale membrilor trupei de parcă i-ai şti de-o viaţă.

12. critică-le iubiţii sau iubitele. la urma urmei, nimeni nu e suficient de bun sau de bună pentru idolii tăi în afară de tine.

13. nu e necesar ca trupa să se priceapă la muzică. atitudinea contează.

14. desenează-ţi pe piele sau pe haine înainte de concert numele câtorva melodii sau albume, versuri de melodii sau măcar numele unuia dintre membri.

15. urmăreşte autocarul trupei până la aeroport şi înapoi dacă e nevoie.

16. protestează din toate puterile împotriva pirateriei muzicale, chiar dacă îţi descarci de fapt toate albumele de pe net.

17. nu uita să faci asocieri. trebuie să ştii întotdeauna trupele din care se inspiră formaţia la al cărei concert participi, altfel lumea o să creadă că eşti incult.

18. dacă formaţia pe care o admiri tocmai a scos un album care e foarte apreciat de critică, spune că albumul e o porcărie, chiar dacă de fapt îţi place.

19. dacă formaţia e aproape necunoscută sau are un public restrâns, du-te la fiecare concert al lor, până când or să ajungă să te cunoască şi să te salute. în caz că vor deveni celebri, vei putea oricând să te lauzi că eşti prieten cu ei. şi chiar dacă nu vor deveni, tot te vei putea da mare in faţa cunoscuţilor cu faptul că îi ştii.

20. trebuie să memorezi cel puţin două sau trei citate date de frontmanul trupei, pentru a le putea rosti la nevoie şi a explica apoi pe îndelete ce a vrut să zică ăla acolo.

p.s. da, în anumite momente mă autoironizez. 😀

Reclame