Etichete

, , , ,

as you all might know (şi nu se poate să nu ştiţi, având în vedere că în fiecare an se face tam-tam pe chestia asta), ieri s-au împlinit 9 ani de zile de la atacul din 11 septembrie de la world trade center. nu m-am uitat la televizor să văd ce şi cum, dar m-am uitat pe youtube la transmisiunile în direct din ziua cu pricina. în ziua aceea venisem de la şcoală (dacă mi-amintesc corect), şi imaginea turnurilor fumegânde m-a lăsat cu gura căscată. m-a scuturat un fior gândindu-mă la oamenii care fuseseră prinşi înăuntru, care muriseră ucişi de avion, care se aruncau în gol de la etajele superioare înnebuniţi de frică, care au murit striviţi de dărâmături şi sufocaţi de fum şi praf.

americanii nu au învăţat însă nimic din această tragedie, nu au înţeles ceea ce trebuia înţeles. în ziua aceea li s-a servit o lecţie despre moarte, o lecţie despre cum să nu faci altuia ceea ce nu îţi place să îţi fie făcut ţie. dar ei nu au înţeles decât că trebuie să verse şi mai mult sânge pentru ca nimeni, niciodată, să nu îndrăznească să îi mai atace. atacurile de la 11 septembrie au fost categorisite drept cruzimi şi atrocităţi de neimaginat. aruncarea bombei atomice în hiroshima şi nagasaki la sfârşitul celui de-al doilea război mondial a fost însă privită ca o necesitate şi scuzată sub pretextul că scopul scuză mijloacele. ba chiar există voci care susţin că armata americană ar fi împrăştiat fluturaşi prin oraş ca să îi prevină pe civili de iminenţa atacului!!!!!

nu poţi construi o societate paşnică pe un munte de cadavre. nu poţi pretinde că eşti aducătorul păcii atâta timp cât vii cu arma în mână şi ucizi oameni nevinovaţi. sau poţi, dar în momentul acela o lume întreagă are dreptul să îţi râdă în faţă. şi asta nu e valabil numai pentru the almighty us, ci pentru toată lumea.

în momentul în care vom învăţa să acceptăm diferenţele dintre noi, să acceptăm că fiecare dintre noi are un drept la viaţă care nu poate fi negat şi să acceptăm că aşa zisele crime de război sunt crime şi nimic mai mult, atunci poate că lumea va începe să se schimbe. you might say i’m a dreamer, but i’m not the only one.

PACE.

*credits to pink floyd for title*

Reclame