Etichete

, , , , , , , , , , ,

vă povesteam în postul anterior despre „gokusen”, vorbind, printre altele, şi de cât de pueril era storyline-ul. şi totuşi iată-mă aici, acum, discutând despre film.

de ce m-am uitat la film? pentru că apărea miura haruma în el, şi-n plus mi-am zis că dacă tot am văzut trei sezoane, aş putea la fel de bine să văd şi filmul.

de ce fac review? just for fun. cum filmul nu are ABSOLUT nicio valoare artistică în sine, acesta este un post care se adresează în principal celor care au văzut „gokusen”. toate cele trei sezoane, normal, ca să ne-nţelegem.

de ce există până la urmă filmul ăsta? pentru că „gokusen” e o vacă bună de muls.

pe locuri… fiţi gata… START!

filmul debutează în cel mai bombastic mod cu putinţă, cu yankumi (nakama yukie) şi cele două colege de serviciu de la akadou, sakura şi aoi, într-un avion care a fost deturnat de terorişti (a.k.a. băieţi-foarte-foarte-răi-cu-arme-în-mâini). numai că teroriştii au proasta idee de a se comporta urât cu o tanti în vârstă, ceea ce yankumi nu poate şi nu vrea să tolereze. rezultatul? teroriştii se predeau poliţiei cu ochii în lacrimi, cerând iertare, iar yankumi intră din nou în atenţia directorului sawatari goro (namase katsuhisa), care îi atrage atenţia pentru a 4735010820284976-a oară în serie că NIMENI nu trebuie să afle NIMIC despre familia ei.

acesta este momentul în care (re)intră în scenă în mod glorios unul dintre masculii alfa ai sezonului doi al serialului, şi anume odagiri ryu (kamenashi kazuya). ryu nu prea ştie ce să facă cu viaţa lui, aşa că s-a decis să devină profesor, din lipsă de idei şi spre ciuda fanilor care voiau să-l vadă pe sawada shin reapărând în cadru şi cuplându-se în sfârşit cu yankumi.

    odagiri ryu varianta 2009, cheeks included.

ryu e prezentat noilor elevi ai lui yankumi, care nu-s alţii decât fosta clasă 2-d de la sfârşitul sezonului al treilea. puştii sunt conduşi de acelaşi recalcitrant takasugi reita (tamamori yuta) pentru care yankumi a trecut prin tavan la finele sezonului al treilea, dar care TOT NU ARE ÎNCREDERE ÎN PROFESORI, PENTRU CĂ ADULŢII SUNT RĂI *roll eyes*

la scurt timp după, îşi fac apariţia şi cele şase personaje principale ale sezonului trecut: kura (kiriyama akito), honjo (ishiguro hideo), kamiya (miura shohei), ichi (nakama junta), yamato (takaki yuya) şi ren (miura haruma a.k.a. the almighty king of cutie pies). băieţii s-au adunat în restaurantul lui kuma (waki tomohiro) şi sunt super bulversaţi de o ştire neaşteptată: yankumi a fost văzută cu un tip care arăta bine! mirarea lor atinge cote maxime în momentul în care yankumi intră în restaurant împreună cu ryu, dar trece în momentul în care kuma le dezvăluie identitatea acestuia.

[pauză de râs la amintirea scenei.]

după care urmează un moment lacrimogen, cu yankumi plângând de fericire că uite, elevii ei stau cu toţii la o singură masă etc. etc. aş fi dat skip, da’ mi-era să nu pierd vreun cadru cu miura haruma.

yankumi se pomeneşte ulterior la un miting electoral, unde dă peste alţi doi foşti elevi de la kurogin, kuroda (utsui ken) şi takeda (teppei koike). and no, people, yabuki hayato a.k.a. akanishi jin a.k.a. the supreme lord of hotties does not appear in this movie. *tear* persoana din centrul mitingului este kurose kentaro (sawamura ikki a.k.a. the same guy who played shinohara in the first season), un fost delincvent juvenil care acum e om de maaaaaaaare succes and a real inspiration.

    „to reappear in gokusen?! the almighty me? don’t joke, i don’t have time for this! imma make it worldwide!!”

şi totuşi, „gokusen” nu e „gokusen” fără o bătaie. reita intră în conflict cu o gaşcă de motociclişti care au vrut să îi jefuiască prietenii, aşa că ăia vin la şcoală călare pe motoare după ăsta micu’, motiv pentru care sawatari ameninţă că o dă afară pe yankumi dacă puştii din 3-d vor face vreo nefăcută. AND SHE TAKES THE RESPONSIBILITY! numai că reita nu vrea „să-i rămână dator profei” *sprânceană ridicată* aşa că într-un acces de testosteron fără precedent (şi n-ai fi zis, dacă te uitat la pantalonii lui), se duce să „settle things” cu motocicliştii *leilana is already rolling on the floor laughing*

bineînţeles că yankumi se duce în goana mare după el (dar nu înainte de a le ţine o scurtă predică puştilor, din ciclul „he’s your friend yadayada”). de data asta nu mai trece prin tavan însă, ci se mulţumeşte doar să dărâme un perete (what the fucking fuck?!) după care BOING! BOOM! TUNETE ŞI FULGERE! e însă cât pe ce să încaseze o bâtă-n spate în timpul luptei, însă din fericire apare ryu la timp (ce vreţi, acum e ADULT, şi PROFESOR pe deasupra, s-a zis cu momentele în care se tăvălea prin praf şi yankumi făcea toată treaba). toată lumea fuge, reita e ridicat în picioare de prietenii lui şi yankumi repetă binecunoscuta frază „let’s run into the sunset”, la care ryu, uitându-se la soarele ce se regăsea sus pe cer: „what sunset?” XD

a doua zi la şcoală… ŞOC! elevii o salută pe yankumi!! vai dumnezeule, oare încep să o accepte?! yankumi însă nu are prea mult timp să se bucure de victorie, deoarece… ŞOC DIN NOU! poliţia aduce vestea că ren ar fi implicat în traficul de droguri, la care the fangirl within me: „ahhhhhhhhhhhh să vezi acum câte scene cu miura haruma!!!! arigato, kami-samaaaaaaaaaaaaaaaa!!!”.

    that horrible moment when you realize that a character you like is really, really stupid

evident, yankumi îi ia apărarea lui ren, numai că e o mare problemă: he went missing! he’s hiding! so he’s guilty!!! yankumi îi dă dracului pe noii ei elevi, lăsându-i pe mâna lui ryu, şi fuge prin tot oraşul pentru a-l căuta pe ren (BECAUSE HE’S HER STUDENT!!!), ajutată de toţi protagoniştii sezonului trei. în ciuda acestui fapt, tot ryu e cel care îl descoperă pe ren, la ceas de seară, în sala de clasă. imediat apar şi yankumi împreună cu cei cinci prieteni ai lui, şi ren le dezvăluie povestea halucinantă a felului în care a intrat în încurcătură. cică i se oferise o sumă mare de bani să transporte un colet la o adresă pe timp de noapte, şi de abia după ce a ajuns la locul respectiv (o hală, looooooooogic) şi a răsturnat una din statuetele din colet, şi-a dat seama ce transporta de fapt. mafioţii i-au pocnit una în bot, au şters-o într-o dubă neagră, iar ren a rupt-o şi el la fugă, pierzându-şi şi portofelul…

[pauză de râs]

serios, ren? SERIOS?! câţi ani ai, şapte? mulţumesc frumos că ai prilejuit o nouă predică din partea lui yankumi, pe tema „banii prea uşor câştigaţi sunt dubioşi.” dar te iert, pentru că eşti drăguţ chiar şi fără şuviţele alea. moving on. yankumi îl ia pe ren la ea acasă (pe el şi pe ceilalţi cinci kizi prieteni cu el, BECAUSE THEY ARE HER STUDENTS FOREVER AND EVER) şi acolo află de la bunicul ei că în spatele reţelei de traficanţi de droguri se regăseşte nimeni altul decât kurose kentaro (vai da’ ce surpriză, we really didn’t see that coming, right?)

excesul de testosteron strikes again, şi cei şase crai se duc la locul unde kentaro ţine un nou miting, pentru a demonstra că tipul IS A DRUGLORD. yankumi află şi zboară şi ea către locul respectiv, călare pe motocicleta lui ryu ceea ce vă doresc şi vouă. la miting, cei doi se ciocnesc de tsucchi (hayami mokomichi) care e acum asistent de cameraman, dar n-au timp să-l pună la curent cu treaba.

meanwhile, cei şase kizi se ascund pe la colţuri, încercând să intre în clădire, când ren zăreşte dubiţa neagră din noaptea tranzacţiei, şi ţipă AAAAAAAAAAH!

    ren-chan, didn’t your sister explain to you that screaming isn’t quite the best way to get unnoticed?

din fericire, după cum se poate vedea şi mai sus, i se astupă gura, apoi toţi se suie în maşină… şi dacă credeaţi că povestea a fost tâmpită până acum, atunci vă spun că vă înşelaţi amarnic. ţineţi-vă bine.

în subsol, după ceva căutări zadarnice, ren descoperă nişte cutii SUSPECTE pentru că arată la fel-la fel cu cea pe care a cărat-o el. vrând să se asigure, el desface una din cutiile SUSPECTE şi găseşte înăuntru aceleaşi statuete, aşa că sparge una, ca să se convingă că ele conţin droguri, IGNORÂND COMPLET FAPTUL CĂ TIPII RĂI MIŞUNAU ŞI EI PE LA SUBSOL!!! evident, tipii răi îşi fac apariţia, cu pistoalele pregătite, însă fix când să tragă, apar ryu şi yankumi… şi paf-paf-bum-bum, the bad guys are down. SERIOS, KENTARO? SERIOS? vrei să zici că ai un subsol PLIN OCHI de droguri şi doar TREI oameni care să ţi le păzească?!

dar staţi, că nu-i tot. yankumi nu mai vrea să îşi pună elevii în pericol (BWAHAHAHAHAAHA), aşa că se duce pe scenă, unde vorbea kentaro, ca să-l demaşte în faţa întregii audienţe (LOLOLOLOLOLOLOL) din fericire, ryu e mai cu capul pe umeri decât ea (ca întotdeauna), aşa că îl cheamă pe tsucchi şi organizează împreună cu cei şase kizi un broadcasting live în care e arătat subsolul magic. urmează o cafteală în lege, apoi yankumi o încasează grupa mare (nu vă bucuraţi, era strict pentru că unul dintre tipii răi avea cuţitul la jugulara lui ryu), apoi apare întreaga fostă clasă 3-d (which makes me wonder: ce mama dracului păzeau poliţiştii afară), moment în care yankumi începe cu discursurile. şi-n mod inexplicabil, în loc să o termine, tipii răi împietresc brusc, lucru de care profită ryu ca să se elibereze, după care yankumi îi pune pe fugă pe bodyguarzii lui kentaro, iar acesta scoate un pistol (ZOMG) şi îl îndreaptă spre yankumi. urmează o predică penibilă ce ţine minute întregi despre cum banii NU sunt cel mai important lucru şi despre cum ei NU pot câştiga inimile oamenilor, apoi kentaro se predă, punând punct momentului jenant, clipă în care apare şi actuala clasă 3-d, apoi si tsucchi, de data asta cu evantaiul lui (ura!). spre final apar şi trei dintre protagoniştii primului sezon, minami (ishigaki yuma), noda (narimiya hiroki) şi uchi (oguri shun), dar numai aşa, preţ de un minut, ca să nu zică fanii că au fost complet neglijaţi.

toată polologhia se termină cu yankumi eroină naţională şi cu un joc de-a v-aţi ascunselea cu clasa 3-d şi ryu, care şi-a găsit între timp şi drumul în viaţă, şi căruia yankumi îi spune să apeleze mereu la ea, dacă are probleme, because SHE WILL BE FOREVER HIS TEACHER (no wonder she has no personal life whatsoever). „AND NOW LET’S RUN INTO SUNSET!” ţipă ea la final, la care ryu „like i said, what sunset?” XD

    and it feels like someone’s missing…

sincer acum, cu greu poţi numi chestia asta un film. e mai degrabă un episod special de două ore, cu doză dublă de penibilitate şi prea puţine faze amuzante care să te ajute să treci peste. dacă voiau într-adevăr să iasă ceva bun (mă rog, pe cât de bun poate fi ceva ce ţine de franchiza gokusen), ar fi trebuit să facă pe dracu-n paişpe şi să-l readucă pe sawada shin în centrul atenţiei. nu zic nu, chimia dintre yankumi şi ryu e una excelentă, chiar nu am ce să îi reproşez lui kame, personajul lui a fost şmecher. dar… vă mai amintiţi voi momentul ăla drăguţ din ultimul episod din primul sezon, când shin îşi dezvăluie faţă de shinohara şi de tetsu sentimentele pentru kumiko? ce punct de plecare fain ar fi fost ăsta…

aşa, nu avem decât certitudinea amară a faptului că yankumi o să rămână cel mai probabil forever alone şi cu o droaie de elevi şi foşti elevi sub aripa ei. de-pri-mant. bleargh.

Anunțuri